Slijm maken, hoe doe je dat?

door | mei 2022 | Blog

Slijm maken blijft een grote rage. Dat merken wij maar al te goed. Niet voor niets staat het slijm kinderfeestje bij ons dan ook nog steeds op nummer 1!

Waar komt slijm maken vandaan?

Slijm maken is over gevlogen vanuit Amerika, door vloggers als Bibi en MeisjeJamila. Zij vloggen filmpjes over het maken van slijm en plaatsen deze op hun YouTube kanaal. Ook wij zijn een kijkje gaan nemen in de wereld van slijm. Het was even zoeken naar de juiste ingrediënten, waarbij geduld uiteraard een vereiste was. En ja, ook wij hebben veel slijm gehad die mislukte… Maar we gaven niet op! Na veel wikken en wegen is het dan eindelijk gelukt. Nu hebben we hét perfecte fluffy slijm recept!

Welke ingrediënten heb je nodig voor perfecte slijm?

  • Lijm met PVA
  • Kleurstof
  • Scheerschuim
  • Backing soda (max. een half theelepeltje)
  • Lenzenvloeistof met borax
  • Glitters (optioneel)
  • Bakje om alles in te mengen
  • Iets om mee te roeren

Let op dat er in de lijm PVA zit. Als je lijm van de hema, action of ltc Leiden gebruikt weet je zeker dat je de goede hebt.
In de lenzenvloeistof moet Borax zitten. Dit zorgt ervoor dat de slijm niet gaat plakken.

Hoe maak je de perfecte slijm?

1) Maak de lijm open en doe deze in een kom. Knip de onderkant van de lijmtube wat open zodat er lucht bij kan. Hierdoor loopt de tube of pot lijm sneller leeg. Zorg dat de tube of pot helemaal leeg is. Wij zeggen altijd “hoe meer lijm, des te meer slijm”.
2) Voeg vervolgens wat voedingskleurstof of acrylverf toe. Meng deze goed met de lijm.
3) Nu mogen, als je wil, de glitters erin. Net zoveel als jij mooi vind.
4) Daarna doe je de backing soda er helemaal bij en roer je alles goed door elkaar. Je merkt dat de lijm al wat dikker wordt.
5) Voeg nog wat scheerschuim toe (wij doen 4 pufjes) en roer ook dit door elkaar.
6) Nu mag je de lenzenvloeistof toevoegen. Telkens een klein scheutje en dit even roeren. Als je merkt dat de slijm nog erg veel plakt, voeg je nog een beetje toe. Dit doe je net zo lang tot de slijm los komt van het bakje.
7) Ten slotte pak je de slijm uit je bakje en ga je er stevig in knijpen. Dit doe je net zo lang tot je slijm helemaal ‘plakvrij’ is. Als de lijm nog steeds veel plakt kun je gewoon in je handen wat lenzen vloeistof erbij doen.

Succes!

Je fluffy slijm bewaren

Bewaar je slijm in een luchtdicht potje. Doe deze dan ook goed dicht! Het is namelijk zo dat wanneer er lucht bij je slijm komt, je je slijm al snel weg kunt gooien. Nog een extra tip; vind je het potje een beetje simpel of saai? Dan kun je deze natuurlijk versieren met leuke knutseldecoratie. Denk hierbij aan stickers, tape, glitters, knutselpapier etc.

Belangrijk na het spelen met de slijm

Als je klaar bent met spelen zorg er dan nogmaals goed voor dat je potje goed dicht is. Ga je handen heel goed wassen met zeep en droog ze goed af. Gooi je slijm na 3-4 weken weg. Deze zit dan vol met bacteriën.

Geen zin in geklieder thuis met slijm maken?

Heb je geen zin om thuis aan de slag te gaan? Dan willen wij je graag een handje helpen. Reserveer bij ons een gezellig slijmfeestje en maak er een geslaagd feestje van!
Hebben we je niet enthousiast kunnen maken met onze slijm? We hebben nog genoeg andere leuke kinderfeestjes!

.

Kinderfeestjes

Creatieve Workshops

Ouder-Kind Workshops

Babyshowers

Mariëlle
Marielle: een creatieve bezige bij die altijd aan staat. Stil zitten en stil zijn is niet voor haar weg gelegd. Letterlijk en figuurlijk staat ze altijd aan. Naast het geven van kinderfeestjes en workshops is ze zelf ook graag creatief bezig, daarom is haar motto: geniet en doe dingen die je leuk vind!