Knutselopdrachten voor het gastouderbureau en kinderdagverblijven

door | jun 2022 | Blog

Wat zijn we blij dat we eindelijk weer volop aan het werk zijn! De Corona lockdown betekende voor vele niet veel positiefs. Toch is er tijdens deze vervelende periode voor ons een leuke opdracht bijgekomen. We hebben namelijk via het gastouderbureau Kinop de opdracht gekregen creatieve en eenvoudige knutselactiviteiten te organiseren voor een gastouderbureau.

De leuke knutselopdrachten voor gastouders en kinderdagverblijven

Melanie van gastouderbureau Kinop in Rosmalen, Boxtel en omstreken had al eerder leuke workshops voor haar nanny’s geregeld. Helaas kon de laatste workshop voor hun niet door gaan in verband met de Corona lockdown. Daarom benaderde Melanie ons met de vraag of wij voor haar nanny’s creatieve en eenvoudige knutselactiviteiten konden bedenken. Wij hebben ons creatieve brein meteen laten werken! Natuurlijk staat deze altijd aan, maar ons streven naar de leukste knutselwerkjes verzinnen was deze keer heel groot. Onze doelgroep waren kinderen tussen de 0-4 jaar. We hebben dus eenvoudig nagedacht over leuke knutselwerkjes die we voor hun konden organiseren. Na het uitwerken van deze creatieve werkjes hebben we alle gebruikte materialen en de benodigdheden in een werkomschrijving geschreven. Deze werkomschrijving hebben we uitgebreid beschreven, met foto’s erbij, zodat het voor iedereen duidelijk is wat de bedoeling is. Zo kan het beste resultaat bereikt worden! 

Uiteindelijk, toen we al onze ideeën tot in de puntjes hadden uitgewerkt, de beschrijvingen van top tot teen beschreven hadden en alle werkjes leuk versierd hadden, heeft Melanie de knutselwerkjes opgehaald. Nu uitdelen maar! Melanie heeft alle knutselwerkjes aan haar nanny’s uitgedeeld. Zo hadden hun ook in de Corona tijd toch leuke knutselactiviteiten om samen met de kinderen te maken.

Gastouder ’t Keike maakt gebruik van onze knutselactiviteiten

Een van de nanny’s aan wie Melanie een knutselactiviteit had gegeven was Tamara van gastouder ’t Keike. Zij was zo enthousiast geworden over onze gemaakte knutsels, dat ze ons even later persoonlijk benaderde met de vraag of wij iedere maand knutselactiviteiten voor haar konden bedenken. We hebben van Tamara een lijst doorgekregen met thema’s, zoals dierendag, carnaval, Pasen, verzorging en kleding. Bij ieder thema hebben we een knutselactiviteit bedacht. Wij zijn hier meteen mee aan de slag gegaan, zodat we het leukste uit de kast konden halen. Bij elke knutsel proberen wij variatie te gebruiken en tot in de details alles uit te werken. Dit doen we natuurlijk wel op een manier waardoor het eenvoudig blijft. De ene knutsel wat simpeler dan het andere, maar iedereen gaat met een mooi knutselwerkje naar huis!

Dat Tamara ons benaderd heeft vonden wij erg leuk en zeker waarderend.

Lijkt het jou ook leuk om creatieve knutselactiviteiten te ontvangen?

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze blog over knutselpakketten? Neem dat gerust eens contact met ons op!
We kijken dan samen naar de mogelijkheden en verzinnen de leukste knutselideeën.

 

 

 

 

 

Kinderfeestjes

Creatieve Workshops

Ouder-Kind Workshops

Babyshowers

Mariëlle
Marielle: een creatieve bezige bij die altijd aan staat. Stil zitten en stil zijn is niet voor haar weg gelegd. Letterlijk en figuurlijk staat ze altijd aan. Naast het geven van kinderfeestjes en workshops is ze zelf ook graag creatief bezig, daarom is haar motto: geniet en doe dingen die je leuk vind!