Kerstmis

door | dec 2022 | Blog

Kerstmis! Ook wel de leukste tijd van het jaar genoemd door veel mensen. De tijd van kerstkoekjes, cadeautjes, gezelligheid en liefde. En zeker een tijd voor ontspanning. Ga lekker creatief aan de slag, puzzelen of een stukje wandelen. Kijk jij er al naar uit? In deze blog lees je de leukste tips voor cadeautjes, hapjes en creatieve ideeën.

Kerst tradities

Er zijn heel veel verschillende tradities. Ik zet de meest bekende en leukste tradities op een rijtje:

Kerstboom: Een van de meeste bekende traditie van kerst, de kerstboom. Gezellig met het gezin of in je eentje de kerstboom opzetten in het huis. Het geeft een echte kerstsfeer! Maar welke kleur kerstballen? Grote of kleine boom? Neppe of echte boom? Rond kerst staan er in Nederland van allerlei verschillende kerstbomen. Iedereen een andere soort en andere kleur in de kerstboom. Wat doe jij dit jaar?

Kerstkaarten; Veel mensen sturen rond kerst een lief kaartje naar familie en vrienden. Sommige doen dit met een kaartje uit de winkel en sommige maken er een echt creatief project van. Eentje met een eigen foto, een zelf gemaakte kaart of misschien toch geen echt kaartje maar een lief berichtje. Iedereen doet het op hun eigen manier.

Adventskalender: Veel mensen tellen af tot kerst. Een adventskalender openmaken van 1 tot 24 december is een van de leukste bezigheden rond kerst. Iedere dag een vakje openmaken. Er zijn heel veel verschillende soorten adventskalenders. Sieraden, chocolade of schoonheidsproducten, van alles is er wel wat!

Kerstlampjes: De lampjes aan de rand van het huis! Hoe meer mensen het doen hoe leuker de straat eruit ziet. ‘S avonds als je de hond uitlaat of terug rijd van werk alle lampjes buiten zien hangen. Een beter kerstgevoel is er niet!

Gourmetten: Een echte Nederlandse traditie. Gourmetten op kerstavond met de familie. Super gezellig! Tussen het eten door een spelletje spelen en gezellig kletsen. Lekker wat te eten op de gourmetstelsel. Wat een gezellige en leuke traditie!

Kerstmarkt: De grote kerstmarkt. Super gezellig en prachtig met alle lichtjes. Met wat vrienden of met de familie naar een grote kerstmarkt. Een van de leukste tradities vindt ik zelf!

Kerstworkshops

By Marielle verzorgt ook super leuke kerstworkshops. We hebben verschillende soorten workshops. Zo kun je met een goede voorbereiding de feestdagen in!

KERSTHUISJE MOS
Tijdens deze workshop gaan we een kersthuisje met mos maken. Je gaat aan de slag 5 huisjes. Deze huisjes staan op een plank van steigerhout. Je decoreert de huisjes met sneeuw en de plank decoreer je met mos. Je kunt nog allemaal extra dingen toe voegen. Voor nog wat extra sfeer voegen we lichtjes toe.

KERSTBOOM PLANK
Bij deze workshop gaan we een kerstboom op een plank maken. Je verft eerst de plank in de gewenste kleur. Daarna maken we van de takken een mooie kerstboom. Wij zullen hiervoor alle bruikbare decoratie voor je klaar leggen.

WANDHANGER MEMOBORD KERST
Een leuke wandhanger die ook gelijk als memobord dient. We beginnen deze workshop met het verven van de plaat in de gewenste kleur. Daarna kun je een leuke afbeelding of tekst op de plaat zetten. We spannen een paar touwtjes en voegen een memoclip toe. Zo kun je er van alles aanhangen. Op het einde kun je nog wat touwtjes met kralen aan de onderkant maken. Een super leuk en handig kerstdecoratie stuk voor in huis.

WEGWIJZER KERST
Een wegwijzer leuk voor binnen en buiten! Bij deze workshop gaan we 4 plankjes helemaal leuk pimpen. Je kunt er leuke tekst op zetten en wat tekenen. De planken zullen we ook verven. Ook hebben we nog heel veel andere leuke decoratie stukken om te gebruiken. Een echte kerst wegwijzer kan niet missen bij je kerstdecoratie!

Onze nieuwste kerstworkshops

PLANK MET RING (30 CM EN 50 CM)
Een super leuk kerst decoratie stuk! Een ring met droogbloemen en lampjes. We hebben twee soorten ringen. Een van 30 cm en een van 50 cm. De ring van 30 cm bestaat uit touw, lampjes, droogbloemen en kerstballen. De ring van 50 cm bestaat uit lampjes, droogbloemen, kerstballen en eucalyptus. Bij allebei de ringen hebben de kerstballen zo vast gemaakt dat je ze er weer kan afhalen. Zo kan je werkstuk het gehele jaar door blijven staan!

IMG-20221210-WA0002.jpg

IMG-20221210-WA0003.jpg

Bedrijfsuitje met kerst

Werken rond de tijd van kerst. Een super gezellige en warme sfeer. Maar zet je bedrijf of team even in het zonnetje. Ga wat leuks doen met het team. Wij verzorgen ook voor team- en bedrijfsuitjes super leuke workshops. Maak er een gezellige kerst middag van en leer je collega’s nog beter kennen!

Of maak een leuk kerstpakket voor het personeel. Doe er wat lekkers in, wat leuks om te doen. Ook leuk om erbij te doen zijn onze cadeaubonnen. Zo kan het personeel een keertje gezellig langs komen of ze komen met z’n alle. Bepaal zelf te prijs en geef ze een top cadeau!

 

Mariëlle
Marielle: een creatieve bezige bij die altijd aan staat. Stil zitten en stil zijn is niet voor haar weg gelegd. Letterlijk en figuurlijk staat ze altijd aan. Naast het geven van kinderfeestjes en workshops is ze zelf ook graag creatief bezig, daarom is haar motto: geniet en doe dingen die je leuk vind!