Herfst Tips!

door | okt 2022 | Blog

Het is al weer herfst. Wat gaat de tijd toch snel! Met de zomer nog in ons hoofd vallen de bladeren al van de bomen af. De koude wind, dauwdruppels en regen. Lekker warm binnen onder een dekentje, zonder de kachel aan :( We geven je wat je tips om van deze koude herfst een leuke creatieve tijd te maken. In deze blog staan leuke dingen om te doen in het zuiden van ons land.

Wat kun je doen in de herfst?

-Ga lekker wandelen in het bos. Zoek de mooiste paddenstoelen. Wie vindt de grootste tak? In het bos is super veel de zien als het herfst is. Neem een zakje mee als je naar het bos gaat, zo kun je de mooiste trofeeën mee naar huis nemen. Neem natuurlijk niet teveel mee terug naar huis, andere houden de diertjes niks meer over.

-In Nistelrode ligt het kabouter pad. Dit is een route van 2.5 kilometen lang. Tijdens de route kom je allemaal kabouter tegen. Hoe schattig! Op deze manier leren de kinderen op een spelende wijzen van alles en nog wat over de natuur. Ook kom je tijden de tocht te weten welke dieren in het gebied leven, en als je geluk hebt zie je er nog wel eentje!

-Bedafse is een lang uitgestrekt natuur gebied. Ongeveer 75 hectare groot en bevindt zich in Vorstenbosch. Neem een leuk picknick kleed mee en wat lekkers, want dit is de beste plek om te picknicken! De kinderen kunnen heerlijk hun eigen gang gaan op het grote zandvlakte en van de bergen rennen. Ook is er genoeg ruimte om even lekker een balletje te trappen, vergeet die dus ook zeker niet!

-De kinderboerderij. Een super leuk uitje om een middagje met je kind(eren) heen te gaan. Eigen Wijs Boerderij is Eindhoven is een gratis kinderboerderij met heel veel verschillende dieren. Op woensdag, zaterdag en zondag is er van 14-15 uur een knuffel uurtje. Verder staat er op de boerderij allemaal tractors en is er een leuke speeltuin aanwezig. Wandel ook nog even door het parkje achter de boerderij en geniet van het herfstweer.

-De kienenhoef is een super mooi park in Sint-Oedenrode. Er valt van alles te beleven en ook nog een gratis. Een super grote speeltuin met schommels, kabelbaan en nog veel meer is ook aanwezig. Loop ook nog even gezellig langs de kinderboerderij om met de diertjes te knuffelen. Let wel even op, de kinderboerderij is niet altijd open. Ook dit park is een goede picknick plek. Neem dus wat lekkers mee, of loop even binnen bij De Helden van Kien.

Leuke knutsel ideeën

Blijf je liever binnen, met de bladeren, eikels, takjes en dennenappels van buiten kun je super leuke herfst kunstwerken maken. We hebben 3 leuke knutsel ideeën voor je in een pdf-document gezet! Natuurlijk zijn er op internet ook super veel leuke ideetjes te vinden. Je kunt een wat moeilijk project uitkiezen maar een simpele is altijd ook heel leuk. Bijvoorbeeld een herfst kleurplaat.

 

 

Mariëlle
Marielle: een creatieve bezige bij die altijd aan staat. Stil zitten en stil zijn is niet voor haar weg gelegd. Letterlijk en figuurlijk staat ze altijd aan. Naast het geven van kinderfeestjes en workshops is ze zelf ook graag creatief bezig, daarom is haar motto: geniet en doe dingen die je leuk vind!