Halloween

door | okt 2022 | Blog

Halloween! Lekker een avond samen griezelen. Hoe ga jij dit jaar verkleed?

Hoe is Halloween ontstaan?

Halloween is bedacht in Ierland. Hier vierde ze duizenden jaren geleden op 31 oktober oudjaarsavond. Mensen in Ierland geloofde dat op deze dag de geesten van overledenen hun oude woonplaats bezochten. In de 19e eeuw werd Halloween in Amerika bekend. De Amerikanen hebben er een officiële feestdag van gemaakt. Sinds die tijd vieren we ieder jaar Halloween over bijna de hele wereld!

Halloween feestje

Is jouw zoon of dochter jarig rond de tijd van Halloween? Vier dan een Halloween verjaardagsfeestje met onze heksen themakist. Met onze heksen kist wordt het een echt griezelig feestje. In de kist zitten leuke verkleedkleren, diverse spelletjes, knutselspullen en nog meer. Op deze manier is het feestje zo geregeld en heb je alles in huis. De themakisten verzenden wij door heel Nederland. Kijk voor meer informatie op https://bymarielle-kw.nl/.

Eigen Halloween pompoen maken

Een eigen uitgesneden pompoen voor Halloween. Je ziet ze overal in het Halloween seizoen.

Maar hoe maak je nou een Halloween pompoen? Ik ga het uitleggen.
Stap 1: Snij een gat in de onderkant of bovenkant van de pompoen. Maak het gat groot genoeg zodat je met je hand erin kunt.
Stap 2: Nu moet je de pompoen leeg maken. Je kunt dit doen met een grote lepel of ijsschep. Haal alle zaadjes en vulling eruit (hiervan kun je een lekkere snack maken of soep).
Stap 3: Teken nu met een stift of pen een gezicht op de pompoen. Kies een eng gezicht natuurlijk!
Stap 4: Snij nu het getekende gezicht met een scherp mes. Probeer naar binnen te snijden en niet schuin, zo krijg je een mooier resultaat.
Stap 5: Zet nu een waxinelichtje in de pompoen en zet de bovenkant er terug op. Tenzij je de onderkant heb opgesneden, zet anders de pompoen op het waxinelichtje. Maak een klein gaatje in de bovenkant van de pompoen zodat de warmte er altijd uit kan.

Let op dat er niks boven de pompoen hangt. Anders is er kans op brandgevaar.

Mariëlle
Marielle: een creatieve bezige bij die altijd aan staat. Stil zitten en stil zijn is niet voor haar weg gelegd. Letterlijk en figuurlijk staat ze altijd aan. Naast het geven van kinderfeestjes en workshops is ze zelf ook graag creatief bezig, daarom is haar motto: geniet en doe dingen die je leuk vind!
× Hoe kan ik je helpen? Available from 09:00 to 21:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday