Vier je het kinderfeestje liever thuis? Geen probleem!

door | feb 2022 | Blog

Een kinderfeestje is super leuk om te geven, maar vergt ook veel tijd. En misschien blijf je wel liever gewoon thuis. By Marielle heeft daar een goede oplossing voor, namelijk de themakisten. Je kunt uit veel verschillende thema’s kiezen, zo zit er altijd wat leuks tussen voor je kind. Het enigste wat jullie zelf nog moeten regelen is drinken en wat lekkers te eten.

De voorbereidingen voor een geslaagd kinderfeest

Ga eerst samen overleggen welke kinderen er allemaal uitgenodigd worden. Waarschijnlijk zal er een hele lijst worden opgenoemd! Experts adviseren echter om één kind per levensjaar uit te nodigen. Uiteraard mag je dit helemaal zelf kiezen. Daarna ga je uitnodigingen versturen. Meestal wordt dit 3 à 4 weken voorafgaand het kinderfeestje gedaan. In de winkel en op internet zijn super veel kaarten te koop die je kunt gebruiken als uitnodiging.

Programma maken voor het themakinderfeestje

Je ontvangt van ons een digitaal draaiboek. Hierin staan alle activiteiten beschreven. Op basis hiervan kun je de voorbereidingen gaan treffen.
Kijk eerst op je gemak het draaiboek even door en beslis welke activiteiten je wilt gaan doen. Er staan cadeau spellen, gewone spellen, knutselopdrachten, traktaties en nog veel meer dingen in! Het draaiboek bevat genoeg ideeën voor minimaal 3 à 4 uur speelplezier.

Tip: zorg dat er genoeg dingen op het programma staan. Liever wat spellen laten vervallen, dan uiteindelijk spelletjes te kort komen.

Wat moet er op de dag zelf nog geregeld worden?

Kleed de ruimte leuk aan met de decoratie, zoals bijvoorbeeld slingers, ballonen en een tafelkleed. Leg de spelletjes die je wilt gaan gebruiken alvast klaar. Deze spullen zitten allemaal in de themakist. In een digitaal bestand sturen we ook een oorkonde/diploma. Print deze van te voren uit en zet er de namen op, want dan hoef je dit niet nog te doen als de kinderen er al zijn. In alle drukte gaat er nogal eens iets fout. Zorg er ook voor dat kleurplaten uitgeprint zijn, die we ook digitaal aan jullie door sturen, mocht je nog wat tijd over hebben kunnen ze nog even rustig gaan zitten kleuren.

Tijd om naar huis te gaan. Wat krijgen de kinderen nog mee?

Geef de kinderen hun oorkonde/diploma en als je het leuk vind kan je ze nog een bedankje mee geven in het thema van het kinderfeestje.

Kinderfeestjes

Creatieve Workshops

Ouder-Kind Workshops

Babyshowers

Laura
Laura: altijd vrolijk en spontaan zijn de woorden die haar het best omschrijven. Samen met de kinderen geniet ze van de tijd die ze samen doorbrengen. Ook tijdens de workshops is Laura altijd heerlijk bezig en geniet ze van elke minuut die ze samen met de mensen creatief bezig is.